Cățeii de la miezul nopții

catei abandonati

Ziua 1 – Surpriza

Ziua 1 a fost de fapt noaptea 1. Eram cu toții liniștiți acasă pe la 11 noaptea.  Ana picta, Tony se uita la televizor, Piciorus dormea pe canapea, eu stăteam lungit pe covor. Am auzit-o ca prin vis pe Ana spunând ceva despre niște cățeluși care dorm în grădină. Nu i-am dat atenție… eram destul de obosit după ce mă certasem toată ziua cu niște câini din vecini. Nu era în nici un caz vorba de grădina noastră pentru că în grădina noastră nu doarme nici un câine. Noi, Nenea Pici, eu- Bobi, Riki și Thomas care vin des de la Piatra Neamt și stau la noi, dormim în casă, cel mai des în pat. Nu toti deodată că nu ne primește Tony, dar nu ne-ar trece prin cap să ne culcăm în grădină.

Povesti pentru copii -Harry

M-am trezit când am auzit zgomote în casă și scheunături de căței. Visam oare? Piciorus a început să latre foarte tare și nervos.

-Nuuuu pooooot săăăăă creeeeeed! Țipa el la Ana. Ai adus acasă doi pui? Unde i-ai mai găsit și pe aștia? Întrebă el.

Eu nu reușeam să spun nimic. Oare chiar nu mi se părea? Ana ținea în brațe doi cățeluși murdari și-i apropia de noi să-i putem mirosi.

-Nuuuuu! Țipă Pici enervat! I-ai de aici că sunt puricoși!

-Haide, Pici, fii bun cu ei, spuse Ana. Uite, Bobi, ce drăguți sunt. Să nu-i cerți că sunt micuți și nu au mămică.

Chiar că erau drăguți, dar numai când mă gândeam la purici, mă apuca scărpinatul.

Ana îi puse pe jos și îi lăsă să miroasă casa. Îi spuse, apoi, lui Tony:

-Știi, am spus eu că vor dormi în grădină, dar e mai bine să doarmă în casă în noaptea asta… Eu îi voi spăla și îmi e frică să nu răcească. În plus, e posibil să plângă, sunt speriați, nu cunosc locul și vor urla toată noaptea spre disperarea vecinilor.

Tony se uită încruntat la ea.

-Hmmm… dar ai spus că vor dormi în grădină până îi dăm în adopție, încercă el să protesteze…

Numai că o știți pe Ana… când Ana își apără puii, nimeni nu poate spune nimic. Din discuția lor am înțeles că puii fuseseră părăsiți la blocul unei prietene de-ale Anei unde erau în pericol să fie călcați de mașini. Tony fusese de acord ca micuții să vină acasă doar cu condiția să doarmă în curte. Iar acum erau în casă.

Catei Abandonati

-Pe bune, spuse Picioruș, ai spune că Tony e un copil de trei ani. Chiar a crezut-o că puricoșii vor dormi afară. E îngrozitor Bobi, îngrozitor! Repetă el și fugi în dormitor unde se ascunse printre pernele de pe pat.

Eu nu spuneam în continuare nimic. Îi miroseam, erau un băiețel și o fetiță. Nu îndrăzneam să mă arăt foarte afectuos cu ei.

Ana i-a băgat în cadă unul câte unul. Puii scheunau și, evident, nu vroiau spălați. Tony făcea poze pe lângă Ana, când, deodată l-am auzit urlând:

-Anaaaaaa! Au făcut caca!!!!!

Și, într-adevăr, un căcățel trona în mijlocul sufrageriei. Eu am zbughit-o de acolo că știam ce urmează. Tony a început să o certe pe Ana, că e numai vina ei, că nu trebuia să-i aducă, că a promis că nu vor sta n casă, că așa face mereu și câte și mai câte. Ana nu spunea nimic, aștepta să treacă potopul. Și a trecut, desigur, când Tony i-a văzut pe căței curați, iar căcățelul dispăruse de pe covor… și covorul a dispărut în mașina de spălat. Ana i-a luat în brațe și i-a culcat ca pe niște bebeluși. Burticile roz și simpatice l-au îmbunat pe Tony care a început și el să-i drăgălească. Pâna a doua zi. Citiți aici continuarea poveștii, Ziua 2 – Meg și Harry.

Catei abandonati

catei abandonati

 

 

 

 

 

 

………………………………………

Căutăm stăpâni: Meg și Harry sunt surioară și frățior, metiși de două luni și jumătate, au carnete de sănatate, sunt deparazitați și au făcut primul vaccin. Meg va fi de talie mică, 10 kg maxim, Harry va fi de talie mijlocie 25-30 de kilograme. Isi cauta stapan/stapani responsabili. EXCLUS tinut in lant, lupte si alte prostii. Exclus stapani care nu vor continua schema de vaccinare. Aflati mai multe despre Meg și Harry la 0746 670 602.

previous arrow
next arrow
Slider

 

Riki&Friends Bobi

Post scris de Bobi

Bobi este prietenul lui Riki,  personajul principal al cărții  Aventurile lui Riki, de Ana Maria Florea Harrison, nominalizată la categoria Cea mai bună carte pentru copii la Gala Bun de Tipar-2014, principala competitie literara a industriei românești de carte.

Acesta este un blog scris de trei caini, Riki, Pici, Bobi, un motan – Thomas, și un om – Ana.

One comment on “Cățeii de la miezul nopții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *